Όλες οι ποικιλίες καφέ που χρησιμοποιούμε είναι “speciality”, δηλαδή καλλιεργούνται σε περιοχές με ιδιαίτερα μικροκλίματα. Αυτό σημαίνει ότι οι παράγοντες εκείνοι οι οποίοι χαρακτηρίζουν ένα κομμάτι γης, όπως:
Οι παράγοντες λοιπόν αυτοί είναι τόσο μοναδικοί και αρμονικά συνδεδεμένοι μεταξύ τους ώστε να προσδίδουν ξεχωριστά γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά στους καρπούς που παράγονται στην τοποθεσία αυτή.
Ένα ρόφημα καφέ “speciality”, οφείλει:
Εμείς, δουλεύουμε αποκλειστικά με ποικιλίες καφέ “speciality”, εισάγοντάς τες κατ’ ευθείαν από παραγωγούς (direct trade), δίνοντας βαρύτητα στον ποιοτικό έλεγχο ώστε να αποκτούμε τις καλύτερες παρτίδες (lots) από κάθε σοδειά.
Από εκεί και πέρα, το καβούρδισμα γίνεται σε μικρές ποσότητες, με τον ίδιο τρόπο, από το ίδιο χέρι και με εκκλησιαστική πάντα ευλάβεια, αναδεικνύοντας έτσι τη μοναδικότητα κάθε παραγόμενου κιλού.