Nitro Cold Brew

Πρόκειται για ένα νέο προϊόν επεξεργασμένου καφέ, υψηλής ποιότητας και μοναδικών γευσικών χαρακτηριστικών, το οποίο προέρχεται από την Αμερική και πλέον έχει κάνει το ντεμπούτο του και στην χώρα μας. Στο Καφελλήνιον ξεκινήσαμε από το 2014 να πειραματιζόμαστε με το νέο αυτό προϊόν που απαντά στο όνομα Nitro Cold Brew και πλέον το προσφέρουμε στο καταναλωτικό κοινό μας ακόμα καλύτερο.

Πιο συγκεκριμένα η διαδικασία προετοιμασίας περιλαμβάνει την εκχύλιση του καφέ για αρκετές ώρες με παγωμένο νερό. Η τεχνική εκχύλισής του, ο χρόνος, ο βαθμός άλεσης του καφέ, οι ποικιλίες που χρησιμοποιούνται για το μείγμα του αλλά και η καμπύλη ψησίματος τους είναι διαφορετικά. Συνηθίζεται η θερμοκρασία του νερού εκχύλισης να είναι υψηλή, ενώ στην διαδικασία αυτή γίνεται πιο αργά και με παγωμένο νερό.

Στην συνέχεια και μετά την πολύωρη εκχύλισή του, τον αποθηκεύουμε σε ειδικά αυτόκλειστα δοχεία, όπου γίνεται η προσθήκη αζώτου με πίεση. Το άζωτο ως ανδρανές αέριο διαλύεται πολύ αργά μέσα στο ρόφημα του παγωμένου καφέ χωρίς να αλλιώνει τα οργανοληπτικά και γευστικά χαρακτηριστικά του, δίνοντας ταυτόχρονα μία απαλή και λεία υφή, με κρεμώδη αίσθηση σε χείλη και ουρανίσκο. Τέλος μετά την ολοκλήρωση της “ψυχρής ωρίμανσής” του καφέ αυτός ακολουθεί το μότο «Σερβίρουν τον καφέ όπως ακριβώς μια draught μπίρα!».

Γευστικά ο καφές Nitro Cold Brew είναι ένα προϊόν αφάνταστα δροσερό, γλυκόπιοτο, ενώ τα υπόλοιπα γευστικά χαρακτηριστικά του μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. Μετά το σπινάρισμά του στο ποτήρι μπορούμε να αισθανθούμε τα έντονα γευστικά χαρακτηριστικά σοκολάτας, καραμέλας και φρούτων που απαντούνται με μεγαλύτερη ένταση, τολμάμε να παραδεχτούμε και από έναν microlot ζεστό καφέ με την υφή του είναι περισσότερο κρεμώδης και από τον κλασσικό espresso.


Οπτικά κατά την διάρκεια του σερβιρίσματός του Nitro Cold Brew Coffee αντικρίζουμε ένα θολό υγρό που σταδιακά αλλάζει σε σκούρο καφέ χρώμα, ενώ πάνω – πάνω στην κορυφή του έχει αρχίσει να σχηματίζεται μια ανοιχτόχρωμη, αρκετά συμπαγή κρέμα που θυμίζει τις κλασσικές stout μπύρες.

Η όλη διαδικασία γίνεται μπροστά στα μάτια του πελάτη αλλά και με τον πλήρη έλεγχο του barista.

Με ή χωρίς προσθήκη πάγου η γεύση του Nitro Cold Brew Coffee παραμένει αναλλοίωτη.

Η ανοξείδωτη κατασκευή που φιλοξενεί στο εσωτερικό της τον μηχανισμό εκχύλισης, την αντλία και το ψυκτικό στοιχείο, κατασκευάζεται από ανοξείδωτο χάλυβα 18/8-10, τύπου 304 AISI που προσδίδει αντοχή σε διάβρωση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ενώ όλα ηλεκτρολογικά μέρη φέρουν το σήμα ασφαλείας CE και είναι σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2006/95/ΕΚ “Ηλεκτρολογικό υλικό προς χρήση εντός ορίων τάσεως” και 2004/108/ΕΚ “Ηλεκτρομαγνητική Συμβατότητα”, καθώς και με τα αντίστοιχα σε αυτές Ευρωπαϊκά πρότυπα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά


Nitro Cold Brew Coffee


  : Διακριτική εμφάνιση εγκατάστασης.

  : Σχεδόν μηδαμινό κόστος/χρόνος συντήρησης.

  : Πίεση εξόδου έως & 4 PSI (0.276 bar).

  : Οφέλιμη χωρητικότητα έως & 90 Lt καφέ νίτρου *.

  : Βάρος κατασκευής περίπου 80Kg *.

  : Διαστάσεις βάσει απαιτήσεων/ανάγκών επιχείρισής.

: Ανοξ. ατσάλι τύπου AISI-SAE 304 (ISO A2).

  : Πιστοποιήσεις CE, TÜV, EN ISO 9001:2015.

  : Τιμή... επικοινωνήστε μαζί μας...

(*) = ενδ. χαρακτηριστικά για συσκευή με μονή κάνουλα

Δεν αφήσαμε τίποτα λοιπόν στην τύχη και είμαστε σίγουροι πως πρόκειται για ένα πρωτοποριακό προϊόν που εντυπωσιάζει, μιας και όλα γίνονται μπροστά σας. Μια μοναδική πρόταση για όλο το χρόνο αλλά ιδιάιτερα και για τους καλοκαιρινούς μήνες. Ελάτε σήμερα κιόλας σε επαφή μαζί μας για να μάθετε περισσότερα αλλά και τις διαδικασίες απόκτησής του για την επιχείρισή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες…

Επικοινωνήστε μαζί μας